Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ankara'da evinin önünde arabasına konan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 30. yılında İzmir'in Çeşme ilçesinde anıldı.

        Anma etkinliği kapsamında Çeşme Belediyesi önünden Uğur Mumcu Parkı'na yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, belediye meclis üyeleri ile Çeşmeliler katıldı.

        Ekrem Oran, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir aydınını hain saldırı sonucu yitirdiğini vurguladı.

        Uğur Mumcu'nun hiçbir zaman unutulmayacağını belirten Oran, "Bugün bize düşen, dökülen onca alın terine, canla kanla ödenen onca bedele layık olmak, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi hak ettiği noktaya taşımak için var gücümüzle çalışmaktır." dedi.

        Çeşme Belediye Tiyatrosu oyuncuları, Uğur Mumcu anısına bir oyunu sergiledi. Programın sonunda Mumcu'nun anıtına karanfil bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa