Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla'da yapımı tamamlanan bin öğrenci kapasiteli yurdun adından nisanda da 750 kişilik yurdun hizmete açılacağını, her iki yatırımın maliyetinin 390 milyon lira olduğunu söyledi.

        Kaya, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü içerisindeki yapımı tamamlanan bin öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunu ziyaret etti.

        Aynı kampüs içerisinde inşaatı süren 750 kişilik başka bir yurdun da nisan ayında hizmete açılacağını belirten Kaya, her iki yurdun toplam inşaat maliyetinin 390 milyon lira olduğunu, yapıların depreme dayanıklı, modern ve işlevsel olduğunu vurguladı.

        Urla'ya gerçekleştirilen kamu yatırımlarının artarak devam edeceğini aktaran Kaya, şunları kaydetti:

        "Urla'ya geçmişten bugüne birçok kamu yatırımını kazandırdık. Hastaneden adalet sarayına, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsünden yeni okullara kadar sayısız yatırımla Urla'nın değerine değer kattık. Son olarak İzmir-Çeşme Otoyolu'nda, doğal yaşamın devamlılığı ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla yaban hayatı kaynaklı trafik kazalarının gerçekleştiği noktalardan Zeytinler ile Alaçatı, Güzelbahçe ile Urla kavşakları arasındaki ekolojik köprülerin inşası tamamlandı. Karaburun ile Zeytinler kavşakları arasında ekolojik köprü yapım çalışmaları ise devam ediyor. 75 milyon lira maliyet bedelli bu köprülerle, hem yaban hayvanları korunacak hem de yaban hayatı kaynaklı trafik kazalarının önüne geçilmiş olacak."

        Karantina Adası'nı da ziyaret eden Kaya, buradaki restorasyon çalışmalarını gözlemledi.

        Karantina Adası'nın restorasyonunun Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yaptırıldığını hatırlatan Kaya, nisan ayında çalışmaların tamamlanacağını, "Karantina Müzesi" olarak vatandaşlarımızın ziyaretine açılacağını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa