Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Foça, Bornova, Gaziemir, Karabağlar ve Buca ilçelerinde partililerle bir araya geldi.

        AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sürekli, "30 İlçe Eş Zamanlı Ziyaretler" kapsamında 5 ilçedeki programlara katıldı.

        Foça'da Dikili, Foça, Menemen, Aliağa, Bergama, Kınık ilçe başkanları toplantısının ardından, Bornova ve Gaziemir'de üye ziyaretleri yapan, Karabağlar'da partiye katılanlara rozetlerini takan Sürekli, Buca'da öğrenci evine konuk oldu.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Kerem Ali Sürekli, "4 yıldır, yarın seçim olacakmış gibi çalıyoruz. Biz hazırız. Muhalefetin Cumhurbaşkanımız için yeniden körüklediği aday olamaz tartışması çok yersiz. Anayasa ortada. Kendilerince bir hukuk yaratmaya, kendi çıkmazlarına kılıflar yaratmaya çalışıyorlar. Hatta tabiri caizse sallanan masalarına takoz yaratma çabasındalar." ifadelerini kullandı.

        Sürekli, 14 Mayıs'taki seçimin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci seçimi olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Cumhurbaşkanımız, Hükümet Sistemi'nin 2. Cumhurbaşkanı olarak adaydır, ikinci adaylığıdır. Anayasa'nın 75, 77 ve Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin 101. maddesi, 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve Parlamento seçimiyle yürürlüğe girdiğini ifade ediyor. 101. maddenin ilk uygulaması, Anayasa'ya göre de 2018'de oldu, ikinci uygulaması 2023'te olacak. Muhalefet, hukuku tanımıyor, anayasayı bilmiyor olamaz. Ama Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, guguk işlerine geliyor. AK Parti, Cumhur İttifakı malum masanın alengirli işlerine takılmıyor. Sokakta, milletle kucaklaşmaya devam ediyor. Buyursunlar bizimle seçim sahasında rekabet etsinler, sandık güvenliğini sağlasınlar. Hukuk ve demokrasi işlesin."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa