Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'de, hastanelerden sahte engelli raporu çıkartarak kamuyu zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 51 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, usulsüz engelli sağlık raporu aldıkları ya da buna aracılık ettikleri belirtilen kişilere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 17 Ocak'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 51 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Firari 2 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Öte yandan soruşturma kapsamında yeni detaylar da ortaya çıktı.

        Şüphelilerin danışmanlık hizmeti adı altında açtıkları iş yerinde engelli raporu almak isteyen kişilerle irtibata geçtikleri, kendilerine ulaşanlara da sahte engelli raporu alabileceklerini söyleyip bu yasa dışı sistemi anlattıkları ayrıca zamanlarının bir bölümünü geçirdikleri hastane bahçesinde de rapor almaya gelen kişileri ikna ettikleri öğrenildi.

        - Operasyon

        İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 17 Ocak'ta İzmir merkezli 18 ilde, aralarında bu işi planlayan 32 kişi, "joker" diye tabir edilen 13 kişi, 35 hastane çalışanı, 51 aracı ve bu şekilde rapor alanların da bulunduğu 380 şüpheliye yönelik operasyon başlatılmış, şüphelilerden 51'i yakalanmış, 327 kişi hakkında da adli işlem yapılmıştı.

        İncemeler sonucunda; 25-80 bin lira arasında değişen ücretler karşılığında sahte engelli raporu çıkartarak bu kişileri "erken emeklilik", "ÖTV indirimi", "evde bakım ücreti" ve "ücretsiz ulaşım kartı" gibi yaklaşık 30 ayrı kategoride engellilere tanınan haklardan yararlandırarak kamuyu 10 milyon lira zarara uğrattıkları belirtilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa