Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesinin geçen yıl İzmir genelinde kontrol ettiği 18 bin 723 asansörden 5 bin 336'sına kullanımının güvenli olmadığı ve gerekli düzeltmeler yapılana kadar kullanıma kapatılması gerektiğini işaret eden kırmızı etiket verildi.

        Şubeden yapılan açıklamaya göre, Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği kapsamında İzmir'in 9 ilçe belediyesi sınırları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki asansörler kontrol edildi.

        Geçen yıl toplam 18 bin 723 asansörün kontrol edildiği çalışma sonucu asansörlerden 5 bin 336'sına kullanımının güvenli olmadığı ve gerekli düzeltmeler yapılana kadar kullanıma kapatılması gerektiğini belirten kırmızı etiket verildi.

        Asansörlerden 1347'si 120 gün içinde eksiklikleri giderilmezse kullanımının güvenli olmayacağı ve kapatılması gerektiği anlamına gelen sarı etiket, 10 bin 55'i bir sonraki periyodik kontrole kadar eksikliklerinin giderilmesi gerektiği anlamına gelen mavi etiket, 1985'i ise kusursuz ve kullanımının güvenli olduğu anlamına gelen yeşil etiket aldı.

        Şube Yönetim Kurulu Başkanı İlkin Boz, zorunlu periyodik kontroller sayesinde asansörlerin çok daha iyi duruma geldiğini, asansör kazalarında azalma olduğunu gözlemlediklerini bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa