Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Türkiye'nin en büyük ve eski yazılım firmalarından Logo Yazılım, "Hayallerini Kodlayanlar" projesi kapsamında 6. robotik kodlama atölyesini, İzmir'in Çiğli ilçesindeki Sasalı İlkokulu'nda kurdu.

        Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu, 220 öğrencinin haftada 20 saat kodlama eğitimi alabileceği atölyenin açılışında yaptığı konuşmada, eğitime katkıları dolayısıyla firma yetkilileri ile proje destekçisi Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Atölye Vizyon'u tebrik etti.

        Teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediğini vurgulayan Uğurlu, Milli Eğitim Bakanlığının da bu nedenle okulları geleceğe hazırlamaya devam ettiğini söyledi.

        Törende Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut ile Tekbulut'un eşi ve BÇBD kurucusu Leyla Tekbulut'a eğitime katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

        Tuğrul Tekbulut, AA muhabirine, 4 ülkede faaliyet gösteren ve 1.500 kişiye istihdam sağlayan Logo Yazılım'ın 2023'te 40'ıncı yılını kutlayacağını bildirdi.

        Çocukları teknoloji ve yazılımla buluşturmak için projeler geliştirdiklerini anlatan Tekbulut, "Anadolu'nun çeşitli yerlerinde ve özellikle uzak yerlerde dezavantajlı olduğunu düşündüğümüz yerlerdeki çocukların potansiyelini artıracak böyle laboratuvarlar kurmaya çalışıyoruz ki çağdaş bir meslek konusunda çocuklarımız yetişsinler." dedi.

        Yazılım konusuna daha çok önem verilmesi gerektiğine işaret eden Tekbulut, "Türkiye'nin gençlerini katma değeri yüksek işlerde çalıştırmamız ve bu konuda eğitmemiz gerekiyor. Bizim de bu konuda karınca kararınca faydamız olduysa ne mutlu bize. Umarım hem çocuklarımıza hem de ülkemize hayırlı olur." ifadelerini kullandı.

        Öte yandan, firmanın "Hayallerini Kodlayanlar" projesi kapsamında daha önce Kocaeli, İstanbul ve Elazığ'daki 5 okulda robotik kodlama atölyesi kurduğu bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa