Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Sarnıç bölgesinde 6292 Sayılı Yasa kapsamında hak sahiplerine uygun koşullarda satışı yapılacak 2B arazileri için tebligat belgeleri verilmeye başlandı.

        Atatürk Mahallesi'nde bir kahvehanede düzenlenen tebligat dağıtım törenine katılan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 30 yıldır devam eden 2B vasfındaki arazi sorununun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve ilgili kuruluşların yoğun çabasıyla çözüldüğünü anlattı.

        Nasır, bu kapsamdaki 2 bin 347 hak sahibinden 2 bin 225'inin işlemlerinin tamamlandığını ve satış işlemlerinin başladığını belirtti.

        Üzerinde evleri bulunan arsaları bedelinin yarı fiyatına, 10 taksit imkanıyla satın alma imkanı sunulduğunu aktaran Nasır, ödeme kolaylığının yanı sıra peşin ödemelerde de indirimler uygulanacağını ifade etti.

        Tapuların hak sahiplerine ulaşması için yoğun çaba harcadıklarına dikkati çeken Nasır, "Bir süredir önemli bir mesafe kat ettiğimiz Hazine arazisi sorununda çok şükür olumlu netice aldık. Gerek yasal düzenlemelerin eksikliği gerekse yerel yönetimlerin ihmaliyle kalıcı bir sorun olan bu tapu sorununu çözdüğümüz için sevinçliyiz. Sarnıç bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız, üzerinde evlerinin bulunduğu arsaları uygun koşullarda satın alma hakkına sahip oldu. Biz de bugün ilk planda 160 hak sahibine tebligatlarını veriyoruz." dedi.

        - Yerel yönetime çağrı

        İzmir'in bazı yerleşim bölgelerinin alt ve üst ölçekli planlarının birbiriyle uyumlu olmadığına işaret eden Nasır, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Vatandaşlara tapuları vereceğiz ama bundan sonraki süreçte buradaki yerel yönetimlere görev düşüyor. Buraya göç nedeniyle gelen bu vatandaşların evleri sağlıklı konutlar değil, çöküntü alanlar oluşmuş. Burada çok hızlı bir şekilde planların düzenlenerek günün koşullarına göre vatandaşların sağlıklı evlere ulaşması için yerel yönetimlerin hızlı hareket etmesi gerekiyor. Biz onların hayallerini gerçekleştirmiş olduk. Bundan sonra da her türlü desteği vereceğiz. Ama dediğim gibi sağlıklı konutlarda yaşamaları için yerel yönetimlerin planları yaparak üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun. "

        Konuşmaların ardından 160 vatandaşa tebligatları teslim edildi.

        Törene, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, ilçe teşkilatı ve hak sahipleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa