Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'de kendisini 1,5 yıl boyunca telefonla taciz eden kişiden şikayetçi olarak, 4 yıl 5 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmasını sağlayan Belarus asıllı avukat Maryia Konak, benzeri durumu yaşayanların da yargıya başvurması çağrısında bulundu.

        İzmir Barosuna kayıtlı olarak 5 yıldır avukatlık yapan Belarus asıllı Türk vatandaşı Maryia Konak, kendisini 1,5 sene boyunca defalarca telefonla arayarak taciz eden kişiden şikayetçi oldu.

        Konak, bu kişiyle hiç karşılaşmadığını, telefonunu nereden bulduğunu ise bilmediğini de ifade etti.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Adana'da yaşadığı tespit edilen sanık hakkında, tehdit, hakaret, huzur ve sükun bozma ile özel hayatın gizliliği ihlali suçlarından 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        İzmir 17. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, sanık "tehdit" suçundan 11 ay 7 gün, "hakaret"ten 7 ay 15 gün, "huzur ve sükunu bozma"dan 5 ay, "özel hayatın gizliliğini ihlal"den de 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 4 yıl 5 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

        - "Karar kendisine ulaştıktan sonra da beni aradı"

        Maryia Konak, AA muhabirine, sanığın 1,5 yıl boyunca telefonla tacizlerine maruz kaldığını söyledi.

        Bu kişinin telefonda zaman zaman dengesiz ifadeler kullandığını da anlatan Konak, şöyle konuştu:

        "Şikayet ettiğim için pişman değilim. Aynı durumda olan kadınlar da bu şekilde davransınlar. Tanımadığım, hiç görmediğim birisi beni sürekli rahatsız etti. Telefonda 'Başsavcı ablamın kankası' da demişti. 'Şimdi adliyeye gidiyorum sen hapse gireceksin' diye de beni korkutmaya çalışmıştı. İnanmadım. Sahte şikayet formu bile oluşturmuş. Madde bağımlısı olabilir. Arayıp özür diliyordu, 5 dakika sonra tekrar hakaret, küfür ediyordu. Bu kişi normal değil. Karar kendisine ulaştıktan sonra da beni aradı. 'Beraat etmedim mi?' diyor. Bence sorunları olan biri. Benim için zaman kaybı oldu."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa