Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Tire Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin su tasarrufu sağlamak üzere geliştirdiği proje okulda uygulamaya sokuldu.

        Okulun Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı Öğretmeni Turhan Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada geçen sezon 2 öğrenciyle geliştirdikleri tasarruf projesinin TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarında sergilendiğini, Kaymakam Fatih Çobanoğlu'nun projenin hayata geçmesi konusunda destekçi olduğunu belirtti.

        Şimşek, şu bilgileri verdi:

        "Projemizin temel amacı özellikle kalabalık personel ve misafirlerin bulunduğu, okul, kurum veya işletmelerde mesai saatleri dışında oluşan kayıp kaçakları sıfıra indirmektir. Sistem sizin belirlediğiniz saatler dâhilinde ana vanadan suyu vermekte diğer zamanlarda kapatmaktadır. Böylelikle açık bırakılan veya arızalanan musluk, rezervuar vb. alanlardan su kaybını ortadan kaldırmaktadır. Böylece su tasarrufu sağlanmaktadır. Bu sistemi, belli saatlerde çalışan tüm binalarda yaygınlaştırmayı böylelikle geleceğimizi kazanmayı istiyoruz."

        Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Şentürk de okulda uygulanan projeyle yüzde 30 tasarruf sağladıklarını, diğer kurumlara da destek olmaya hazır olduklarını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa