Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından hazırlanan ve AB'nin kabul ettiği projeyle bilişim teknolojileri sektöründe istihdam için 50 işsiz kadına eğitim verilecek.

        EBSO'dan yapılan açıklamaya göre, odanın son dönemde hazırladığı toplam 48 milyon liralık 5 projeden biri olan "Bilişim Sektöründe Geleceğe Yön Veren Kadınlar" projesinin AB tarafından kabul edildiği belirtildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, cinsiyet eşitliğine odaklanan projeyle kadınların istihdamının önündeki engellerin kaldırılmasının hedeflendiğini belirtti.

        Toplam 233 bin 384 avroluk bütçeye sahip projenin 12 ay süreceği bildiren Yorgancılar, proje kapsamında 15 Bilişim Teknolojileri öğretmeni ve 4 paydaş personele 15 gün süreyle yapay zeka, nesnelerin interneti, siber-fiziksel sistemler gibi konularda Almanya'da eğitim verilmesinin planlandığı aktardı.

        Yorgancılar, şunları kaydetti:

        "AB projemizle birlikte proje bünyesinde oluşturulacak tam donanımlı laboratuvarla eğitim için gerekli altyapı sağlanacaktır. Eğitim alan öğretmenler 50 işsiz kadına Bilişim Teknolojileri alanında eğitim verecektir. Böylece hem cinsiyet eşitliği odağında 50 kadına istihdam sağlanması hem de gelişen IT sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca öğretmenler İzmir'deki okullarında bilişim teknolojileri öğrencilerine eğitim vermeye devam ederek projenin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacaktır."

        Son 1 yılda 48 milyon liralık 5 proje ile fark yarattıklarını bildiren Yorgancılar, İZKA tarafından kabul gören 12 milyon lira bütçeli "EBSO Dijital Dönüşümü" projesiyle de işlemlerin önemli bölümünü e-imza ile dijital ortama taşıyacaklarını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa