Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tahsis edilen alana 500 meyve fidanı dikildi.

        Ödemiş Kaymakamlığının desteği ile Ovakent Mahallesi'nde "Yarınlara İz Bırak" projesi kapsamında, 180 bin metrekarelik alanda fidan dikim etkinliği düzenlendi.

        Okulun öğretmenlerinden Nalan Yıldızhan tarafından yürütülen projeyle 500 meyve fidanı dikildi.

        Kaymakam Fatih Aksoy, fidan dikilen alanı Milli Emlaktan Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tahsisini yaptırdıklarını, sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile alanı düzenlediklerini söyledi.

        Aksoy, ilerleyen zamanlarda sera kurma faaliyetleri de yürüteceklerini belirterek, "Buradaki amacımız çocuklarımızın yaparak yaşayarak öğrenmelerini amaçlamak fırsat vermek. Öğrencilerimiz burada öğretmenleri ile birlikte gelecekler ve bu işi uygulamalı olarak öğrenecekler." dedi.

        Okul Müdürü Mehmet Sıddık Kaya da Kaymakamlığın desteğiyle meyve uygulama bahçesi oluşturacaklarını, Nalan Yıldızhan tarafından yürütülen proje kapsamında 500 meyve fidanı dikimini gerçekleştirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

        Proje ile öğrencilerin budama, aşılama, çelik üretme gibi teknikleri yaşayarak öğrenmelerini sağlamak olduğunu aktaran Kaya, ilerleyen dönemlerde bu alanda kuracakları profesyonel seralarla üretimde çeşitliliği artırarak gençleri sektörün beklentilerine cevap verecek şekilde yetiştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa