Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yıkılan İzmir Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunun (Buca Cezaevi) bulunduğu alanın yeşil alana dönüştürülmesi gerektiğini bildirdi.

        Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yıkılan Buca Cezaevi'nin bulunduğu alanda bir araya geldi.

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının imar planına karşı açılan davaya ilişkin bilgi veren Soyer, konunun takipçisi olduklarını belirtti.

        Kamunun bölgenin yeşil alana dönüştürülmesini istediğini kaydeden Soyer, şöyle konuştu:

        "Hiç kimse kamunun elinden burayı alıp ranta açamaz, açtırmayacağız. Nae Sao Paulo'da olduğu gibi zehir gemisini nasıl İzmir'e reva gördülerse şimdi bu alanı ticarete, sanayiye ranta reva görenlere asla izin vermeyeceğiz. Burası İzmir'in sarı öküzüyse ona sonuna kadar sahip çıkacağız. Kimse Buca'nın, İzmir'in elinden bu araziyi alamaz. Vermeyeceğiz. Türkiye'ye İzmir'den şunu söylemek isterim: Biz el ele verdikçe biz dayanışmamızı diri tuttukça hiçbir güç elimizden bu memleketin geleceğini alamayacak."

        TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir de alanın rekreasyon ve afet toplanma alanına dönüştürülmesini istediklerini bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa