Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ege Bölgesi'nin ihracatı 2022 yılında yüzde 11 artışla 31 milyar 417 milyon dolara çıktı.

        Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan açıklamaya göre, İzmir, 17 milyar 244 milyon dolarlık ihracatla Ege Bölgesi ihracatının yüzde 54'ünü gerçekleştirdi.

        Ege Serbest Bölgesi ve İzmir Serbest Bölgesi, İzmir'in ihracatına 3 milyar 28 milyon dolarlık katkı sağladı.

        Manisa 5,1 milyar dolarlık performans ortaya koyarken, Denizli 4,5 milyar dolarlık ihracatla üçüncü sırada yer aldı. Aydın 1,1 milyar dolar, Muğla 1 milyar dolar, Balıkesir 917 milyon dolar, Kütahya 457 milyon dolar, Uşak 426 milyon dolar ve Afyonkarahisar 401 milyon dolarlık ihracat yaptı.

        EİB kanalıyla yapılan ihracat ise yüzde 12 artışla 18 milyar 297 milyon dolar oldu.

        Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, EİB bünyesindeki 12 ihracatçı birliği arasında en fazla ihracat yapan birlik oldu, yüzde 14'lik artışla 2 milyar 564 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirdi.

        Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2022 yılında yüzde 23 artış ve 1 milyar 619 milyon dolar ile bölgede tarım sektörlerinin lideri oldu.

        Diğer önemli birliklerden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 1 milyar 472 milyon dolar, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği de 1 milyar 246 milyon dolar ihracata imza attı.

        - 123 pazara ihracat arttı

        Açıklamada görüşlerine yer verilen EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 12 ihracatçı birliğin 9'unun ihracatını artırdığını belirtti.

        İhracat rakamlarına, sanayi sektörlerinin yüzde 8 yükselişle 10 milyar 359 milyon dolar, tarım sektörlerinin ise yüzde 17 artışla 6 milyar 727 milyon dolar katkı sağladığını aktaran Eskinazi, geçen yıl 218 ülke ve bölgeye ihracat yapıldığını, 123 pazarda artış yakalandığını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa