Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığının Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı kapsamında yürütülen Nif Art Kemalpaşa Projesi, keman sanatçısı Cihat Aşkın ile Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konseri ile son buldu.

        Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen kapanış törenine, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, proje ortakları ve sanatseverler katıldı.

        Proje Koordinatörü Berna Üzelyalçın, konser öncesi yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünün Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı kapsamındaki çalışmanın, İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) ile Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi ortaklığında gerçekleştirildiğini kaydetti.

        Üzelyalçın, Kemalpaşa Kaymakamlığı tarafından yürütülen 8 aylık proje kapsamında Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi'nde sanatçı buluşmaları düzenlendiğini, inovasyon merkezi kurulduğunu, resim ve müzik bölümlerine demirbaş alındığını ifade etti.

        Sanatçı buluşmalarına piyanist Gülsin Onay, keman sanatçısı Cihat Aşkın, opera sanatçısı Hakan Aysev, tasarım sanatçısı Fırat Neziroğlu, ressamlar Mete Sezgin ve Turan Enginoğlu'nun katıldığını belirten Üzelyalçın, amaçlarının Kemalpaşa'da gelişmiş sanayi olanaklarından güç alarak kültür endüstrileri alanında var olan potansiyelini ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

        Konuşmanın ardından Cihat Aşkın, Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle konser verdi. Konsere Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü sanatçıları da eşlik etti.

        Etkinlik kapsamında, öğrencilerin eserlerinin yer aldığı resim sergisi de açıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa