Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gazi Meclis" ifadesine itirazına tepki göstererek, "Gazi Meclis'e karşı çıkmak, istiklal mücadelesine, milli iradenin hayat bulduğu tarihe de karşı çıkmaktır." dedi.

        Sürekli, sivil toplum kuruluşlarını ziyareti kapsamında Ege Bölgesi Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu, İzmir Kaloriferciler ve Saatçiler odaları ile Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi.

        Ziyaretler sırasında açıklamalarda bulunan Sürekli, Kılıçdaroğlu'nun bütçe görüşmelerindeki konuşmasında, TBMM'yi "Gazi" olarak tanımamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

        Sürekli, TBMM'nin milli egemenliğin kurumsallaşmasındaki en büyük yapı taşı olduğunu dile getirerek, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının "kaybetmiş bir partinin genel başkanının son çırpınışlarını" yansıttığı kaydetti.

        Kılıçdaroğlu'nun milletin seçtiği vekillere ettiği kelamlarla milleti tanımadığını söyleyen Sürekli, "Darbeye darbe, teröriste terörist diyemeyenlerin geldiği nokta budur. Gururla şunu gördük ki milletimiz bu saygısızlığa da gerekli yanıtı verdi, veriyor. Gazi Meclis'e karşı çıkmak, istiklal mücadelesine, milli iradenin hayat bulduğu tarihe de karşı çıkmaktır. 15 Temmuz gecesi terörün hedef aldığı Meclise saygısızlıktır. Milletimiz, kendisine vekalet edenlerin görev yaptığı Meclise bu hakareti edenlere günlerdir gerekli cevabı vermektedir." ifadelerini kullandı.

        Sürekli, demokrasinin gereği olarak sivil toplum kuruluşları ve devlet arasındaki duvarları kaldırdıklarını belirtti.

        Ekonomik geçiş sürecinde sivil toplum kuruluşları ile yan yana duracaklarını dile getiren Sürekli, yılbaşı itibarıyla sorunların tümünü çözeceklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa