Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kız arkadaşını darbettiği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tehdit ettiği belirlenen ve hakkında yeniden dava açılan sanık B.Ö, bu kez 10 ay hapis ve 4 gün karşılığı adli para cezasına çarptırıldı.

        Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı.

        Hakim, yargılama sonunda müştekiye yönelik "tehdit" suçunu işlediği gerekçesiyle sanığı 1 yıl hapis ve 5 gün karşılığı adli para cezasına çarptırdı. Hakim, sanığa indirim uygulanmasına karar vererek cezayı 10 ay hapis ve 4 gün adli para cezasına çevirdi.

        Sanığın kasıtlı suçtan 3 aydan fazla mahkumiyeti bulunması, cezasının ertelenmesi durumunda yeniden suç işlemeyeceğine dair mahkemede vicdani kanaat oluşmadığını belirten hakim, cezanın ertelenmesine yer olmadığına karar verdi. Hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına mahal olmadığını da bildirdi.

        Hakim, sanığın "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan ise beraatine hükmetti.

        Karşıyaka ilçesinde yaşayan B.Ö, geçen yıl mart ayında kız arkadaşı Z.Ç'yi beyzbol sopasıyla darbetmişti. Hastaneden rapor alan genç kız, şikayetçi olmuştu. Hakkında dava açılan B.Ö, "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlarından 1 yıl 3 ay hapis cezası almıştı. Z.Ç'yi bu kez tehdit edip şantaj yaptığı öne sürülen B.Ö. hakkında bir dava daha açılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa