Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Yeşildere yolu üzerinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Paşa Köprülü Kavşağı'nın adının özel bir hastaneye ait afişle kapatılmasına tepki gösterdi.

        Başdaş, yaptığı yazılı açıklamada, kentin en önemli geçiş noktalarından biri olan Gazi Mustafa Kemal Paşa Köprülü Kavşağı'nın özel bir hastanenin reklamlarıyla kapatıldığını belirtti.

        Türkiye'nin kurucu önderinin adının verildiği bir yere ticari amaçlarla yaklaşılamayacağını aktaran Başdaş, "Her fırsatta bu ülkenin ortak değerlerinden bahseden CHP yöneticileri Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal'in adını kapatıyor. Kimse bu durumu dikkatsizlikle açıklayamaz." ifadelerini kullandı.

        Başdaş, 2013 yılında Homeros Bulvarı adının tartışmalara neden olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

        "O dönemde Homeros Bulvarı'na biz Gazi'nin adının verilmesini uygun görmüştük. Ancak teklif kabul edilmemişti. Güzergah üzerindeki köprülü kavşağa Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Gazi Mustafa Kemal Paşa adı verilmişti. Bugün ise bu isme yeteri özenin gösterilmediğini görüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmek sözde değil özde olmalı."

        Başdaş, bir yıldır bu alanın reklam panosu ile kaplı olduğunu savunarak açıklamasını şöyle tamamladı:

        "Bu mu sizin Atatürk sevginiz? Anlaşılan o ki iktisadi düşünceniz Atatürk sevginizin önüne geçmiş. Hizmet etmezsiniz, şehrin en önemli yerlerinin reklam panolarıyla kapatılmasına göz yumarsınız, absürt her konuda başrolde olursunuz, Atamızın ismine saygı göstermezsiniz! Sayın Soyer, sahi siz ne yapıyorsunuz?"

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa