Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) çatısı altındaki firmalar, kasım ayında yüzde 7,6 artışla 1 milyar 533 milyon dolarlık ihracat yaptı.

        Birlikten yapılan açıklamaya göre ocak-kasım döneminde ihracatını yüzde 12,7 yükselterek 16 milyar 631 milyon dolar rakamına ulaştıran Egeli firmalar, son 1 yıllık dönemde yüzde 13,6 ivmeyle 18 milyar 189 milyon dolarlık ihracata imza attı.

        En yüksek ihracatı Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği yaparken aylık bazda en yüksek ihracat artışını Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği kaydetti.

        Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 8 birliğin ihracatını artırdığını, 4 birliğin ise geçen seneki performansının gerisinde kaldığını belirtti.

        Eskinazi, şunları kaydetti:

        "Tarım ihracatımız 650 milyon dolar, sanayi ihracatımız 780 milyon dolar, madencilik ihracatımız ise yüzde 102 milyon dolar oldu. Kasım ayında 181 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirdik. 100 ihraç pazarına ihracatımızı artırdık. Almanya, ABD ve İspanya ilk sıralarda yer aldı. 2022'nin ilk yarısına göre ihracat artış hızımız düşmüş durumda. Aylık bazda yüzde 29 artışlardan yüzde 7'lere geldik. Geçen ay eksideydik. Fiyat istikrarının olmadığı bir dönemde hedeflerimizi tutturmamız çok zor. Fiyat istikrarı varsa verimlilik olur. AR-GE, inovasyon, katma değer varsa ihracat rekorları kırılır. Uzun vadeli, kararlı, kalıcı politikaların, yeni çözümlerin masaya konulmasını istiyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa