Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Karşıyaka Belediyesinde çalışan bir grup işçi, maaşlarının eksik yatırıldığı iddiasıyla basın açıklaması yaptı.

        DİSK'e bağlı Genel-İş 8 No'lu sendika üyesi çalışanlar, belediye binası önünde bir araya geldi.

        Burada açıklama yapan Genel İş 8 no'lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, Kent A.Ş'de çalışan işçilerin 2021 yılına ait iki ikramiye, 2022 yılına ait bir ikramiye, Toplu İş Sözleşmesinden kaynaklı 1 aylık geriye dönük ve bu ayki maaş ödemelerinin yaklaşık yüzde 20'sinin henüz yatırılmadığını iddia etti.

        Personel A.Ş'de de 2022 yılına ait 1 aylık geriye dönük ve bu ayki maaş ödemesinin yüzde 18'inin yatırılmadığını savunan Gümüştekin, maaşların ne zaman yatırılacağına ilişkin belediye yönetimi tarafından net bir bilgi aktarılamadığını söyledi.

        Maaşların eksik yatırılması nedeniyle çalışanların evlerini geçindirmede güçlük yaşadığını dile getiren Gümüştekin, "Sabırla, içerideki alacaklarının ödeneceğini bekleyen üyelerimiz, düzensiz ve eksik ödenen maaş sebebiyle ev sahipleri tarafından evden çıkartılmakla tehdit edilmekte, bankaya olan borçlarını geciktirdiklerinden dolayı maaşlarına haciz konulmaktadır." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa