Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Harmandalı Düzenli Katı Atık Depolama Sahası'nda patlama tehlikesinin bulunduğunu, çöplükten sızan suların da yeraltı sularına karıştığını söyledi.

        Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ile partisinin Çiğli İlçe Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

        Sürekli, Spor Toto 1. Lig'de Göztepe ile Altay arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maçla ilgili üzüntüsünü dile getirerek, "Derbide hiç istenmeyen olaylar meydana geldi. Bu olayları tasvip etmiyoruz, kabul etmiyoruz, kınıyoruz. 1-2 taraftarın yaptığı bu olayları iki güzide kulübümüze de mal etmiyoruz. Kulüpler gerekli açıklamaları yaptılar. Valimiz olayı takip ediyor. İzmir kulüplerimizin birlik, beraberlik içinde başarıya kenetlenmelerini diliyorum." ifadelerini kullandı.

        AK Parti olarak İzmir'in tüm ilçelerinin sorunlarını yakından takip ettiklerini kaydeden Sürekli, Çiğli ilçesinin de vahşi çöp depolama alanı olmaktan kurtulamadığını ifade etti.

        - Harmandalı'daki tehlike

        Çöp depolama tesisinin bulunduğu alandaki heyelan ve patlama tehlikesinin tüm İzmir'i etkileyebileceğine dikkati çeken Sürekli, "Tehlike giderek artıyor. Dün çekilen fotoğrafta yarıklar var. Harmandalı çöplüğünden sızan suların oluşturmasıyla meydana gelen ve 4-5 beş metre derinliğinde 40 metrelik bir yarık oluştu. 2013'te eğim hareketleri başladı. İzmir depremiyle bu arttı. Deprem bölgesindeyiz. Bu heyelan tehlikesine ilişkin hiçbir şey yapılmıyor." diye konuştu.

        Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye yapılan biyogaz tesisinin de faydasının bulunmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

        "Bu kadar reklamdan sonra Çiğli kokuyla, heyelanla, büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Sera gazları, metan gazları hala tehlikeli seviyede. Biz nereden buluyoruz bu bilgileri? Büyükşehirin kendi raporlarından alıyoruz. Kendileri diyorlar ki 'Harmandalı çöp toplama merkezi acilen kapatılmalıdır.' Günlük 500 metreküp sızıntı var bu tesisten. Bu sızıntı nereye gidiyor? Dereye, bağa, ovaya, bahçeye gidiyor, körfeze gidiyor."

        Yağışlı havanın Çiğli'deki altyapı sorunlarını artırdığını ifade eden Sürekli, çöp tesisindeki sızıntıların da yağmur suyu ile birlikte temiz yer altı sularına karıştığını söyledi.

        Sürekli, Çiğli'de bir felaket yaşanabileceğini savunarak, "Harmandalı çöplüğü Ümraniye gibi olmasın. Ümraniye'de 27 vatandaşımızı kaybettik. Büyük bir felaketti. Aynı felaketi İzmir'de, Çiğli'de yaşamayalım. Harmandalı pimi çekilmiş bir bomba gibi." diye konuştu.

        - Koku sorunu

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kentteki koku sorununu da çözemediğini söyleyen Sürekli, bölgedeki arıtma tesisine kaçak deşarj gibi nedenlerle defalarca ceza kesildiğini dile getirdi.

        Sürekli, ceza işlemlerine karşı belediye yönetiminin hiçbir hukuki işlem yapmadığını da söyleyerek, "Çareyi inkar etmekte buluyorlar. Kendinize güveniyorsanız gidin mahkemede deyin ki 'Oraya keşif gitsin. Oraya bilirkişi gitsin.' Oradaki atıkların körfezi kirletmediğini ispat etsinler. Orada kaçak deşarj yapılmadığını ispat etsinler. Belgelerini, lisanslarını ortaya çıkarsınlar. Çıkaramazlar. Bütün davaları kaybederler. Çevre katliamı yapıyorsunuz, çevre suçu işliyorsunuz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere tüm yetkililer bunun da hesabını verir. " diye konuştu.

        Kerem Ali Sürekli, ilçedeki trafik yoğunluğunun giderilmesi, bölgeye meydan kazandırılması, üniversite öğrencileri için İZBAN durağı yapılması, Büyük Kanal Atık Su Arıtma Tesisi 4. fazının tamamlanması ve Kuş Cenneti'ne sahip çıkılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa