Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK) Endeavor Türkiye işbirliğinde "Teknoloji, Yazılım, Bilişim Şirketleri Girişim Sermayesi Buluşmaları" düzenledi.

        Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşletici A.Ş'den (ESBAŞ) yapılan açıklamaya göre, ESBAŞ Teknoloji Merkezi'nde düzenlenen programda teknoloji, yazılım ve bilişim şirketlerinin finansa ve nitelikli iş gücüne erişiminde yaşadığı sorunlar ele alındı.

        Toplantının açılışında konuşan YABİSAK Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güler, İzmir'de yazılım ve bilişim ekosistemini geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, "Sektörün en önemli eksikliklerinden biri finansal erişim. Bu toplantımızla onları destekleyen ciddi finansal kurumlarla bir araya getirdik. Sektörün diğer önemli problemi de işletmelerin istediği yeterlilikte eleman bulamamasıdır. İzmir Kalkınma Ajansı ile kurduğumuz iş birliği ile bu konuda da çözüm sunuyoruz. Yazılım ve bilişim firmalarının personellerine verilecek eğitimin maliyetini YABİSAK'ın teminatı ve İZKA ile birlikte karşılıyoruz. Ayrıca ihtiyaç duyulan yeni personel için 6 ay yoğun sertifika programlarına tabi tutmaya yönelik bir programın da hayata geçirilmesi için çalışıyoruz." diye konuştu.

        - Konak'a teknokent önerisi

        Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Figopara Kurucu Ortağı Koray Gültekin Bahar ise teknoloji ile ilgilenenlerin İzmir'e gelmek istediğini kaydederek, "Teknoparkları götürüp kentin en ücra yerlerinde kuruyorlar. Genç yetenekler kentlerin dışında kurulan teknoparklarda çalışmak istemiyor. İzmir'in en büyük teknoparkı Konak'ın göbeğinde kurulmalı." ifadelerini kullandı.

        Açılış konuşmalarının ardından "Teknoloji ve Bilişim Şirketlerine ve Girişim Sermayesi Fonlarına Yatırımlarda Vergi Avantajlarının Kapsamı ve Uygulaması" ile "Başarı Hikayeleri Işığında Girişim Sermayesi Fonlarına Erişim Şartları Ve Yatırım İmkanları" konularında oturum düzenlendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa