Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Borsası Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

        İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Ekim 2022'nin dünya için önemli bir gün olduğunu belirterek, dünya nüfusunun sessiz sedasız 8 milyar nüfus sınırını aştığını ve bu artışın ağırlıklı olarak alt, orta ve düşük gelir seviyesi ülkelerden kaynaklandığını söyledi.

        Kestelli, kuzeyde Ukrayna-Rusya savaşı, güneydoğuda İran'da yaşanan özgürlük arayışları, Irak ve Suriye'deki belirsizliğin, Doğu ile Batı arasında bir köprü gibi uzanan Türkiye'yi bir mülteci koridoruna dönüştürdüğünü savundu.

        Sorunların çözümünde uzun vadeli planlamalar için iş dünyasının hem iktidardan hem de muhalefet partilerinden Haziran 2023 sonrasında yapılacakları duymak istediğini ifade eden Kestelli, "Herkes önünü görebilmeyi arzu ediyor. Hızla artan dünya nüfusunun alt değil, üst gelir grubunda yer alabilmek için bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanında iyi yetişmiş nesillere ihtiyaç var. Bunun için eğitim sisteminin, büyümenin kısıtlı değil kaldıracı olacağı formüller üretmeliyiz. İhracatta rekabetçi olabilmek için yerli kaynaklarla daha çok, daha hızlı ve daha nitelikli üretim yapmanın yollarını bulabilmeliyiz. Hepsinden önemlisi ortak akılla çözüm arayabilmeliyiz." dedi.

        Kastelle, kasımda "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü " kapsamında faaliyetler düzenlediklerini anlattı.

        Kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için toplantıya katılanlar turuncu fular taktı.

        Kestelli, İzmir Ticaret Borsası Laboratuvar, Ar-Ge ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş'nin (İZLADAŞ) İzmir merkez, Selçuk, Şanlıurfa ve Söke olmak üzere 4 farklı lokasyonda lisanslı depolara yetki sınıflandırıcı hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

        Kestelli, İstanbul İstiklal Caddesi'nde ve Gaziantep'te yapılan saldırıları kınadı, Düzce'de yaşanan 5.9 şiddetindeki depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

        Toplantıda Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Soli Özel ile Borsa Mali Danışmanı ve Eski Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım sunum gerçekleştirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa