Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka Stadı'nın yapımı konusunda sürekli mazeret ürettiğini öne sürerek, "Alsancak ve Göztepe statlarını nasıl yaptıysak Karşıyaka Stadı’nı da yapacaktık. Bizi engellediler sonra da çıkıp 'Biz yapacağız' dediler. Hem engellediler hem de yapmıyorlar. Bütün kusurlu kendileri. Onları yalanları ile baş başa bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.

        AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Kerem Ali Sürekli, "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" kapsamında Karşıyaka'da ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı. Sürekli daha sonra ilçede bulunan kurum ve kuruluşları ziyaret ederek, parti üyeleriyle bir araya geldi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından, Karşıyaka Stadı'nın yapım sürecine ilişkin asılsız açıklamalar yapıldığını savundu.

        Karşıyaka Stadı ile ilgili Büyükşehir Belediyesinin devamlı mazeret ürettiğini belirten Sürekli, "'Biz yapamıyoruz’, desinler, olsun bitsin. İzmir'in CHP'li Başkanı Soyer'in bir taşın altına elini koyup, bir işi sonlandırdığını görsek, şaşıracağız. 'Karşıyaka Stadı'nı biz yapacağız', dediler ama sürekli bahane üretiyorlar. Projenin mimarına taktılar. Bu stadı yapmak için hiçbir engelleri yok.' ifadelerini kullandı.

        Soyer'in açıklamalarının inandırıcı olmadığını kaydeden Sürekli, şu ifadeleri kullandı:

        "Her zaman olduğu gibi yine dile getiremiyorlar. Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Hamza Dağ'ın da yoğun gayretleriyle Sayın Bakanımızın da katıldığı tüm tarafların hazır bulunduğu toplantıya basın da geniş yer verdi. 'Verin biz yapalım' diyen onlar. 'Madem istiyorsunuz, buyurun yapın.' diyerek arsa tahsis protokolünü ve mimari projeyi kendilerine gönderen de bakanlığımız. Sonra ne mi oldu? CHP’li Büyükşehir ve Karşıyaka belediyeleri kendi gerçekleriyle baş başa kaldı. Gerçek şuydu; 15 bin 600 kişilik stadın sadece sosyal tesis ve otoparkının maliyeti yaklaşık 800 milyon lira. Ancak belediyede böyle bir para yok. Türkiye ve dünyada 50'nin üzerinde stat projesini hayata geçiren, deneyim ve başarısı sabit olan böyle bir mimar grubu ile yola çıkıldığı için teşekkür etmeleri gerekirken; onlar, ‘Bu gitsin, başkası gelsin’ derdinde. Sanki, bütün mesele buymuş gibi. Büyükşehir Belediye Başkanı siyasi risk almamak adına, dar alanda kısa paslaşmalarla işi yokuşa sürerek adres şaşırtıyor. En iyi bildikleri taktik. Aslında ne büyük acizlik. Biz yıllar önce Karşıyaka Stadı'nı yapacaktık ama engellediler. Alsancak ve Göztepe statlarını nasıl yaptıysak Karşıyaka Stadı’nı da yapacaktık. Bizi engellediler sonra da çıkıp 'Biz yapacağız' dediler. Hem engellediler hem de yapmıyorlar. Bütün kusurlu kendileri. Onları yalanları ile baş başa bırakıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa