Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'in Konak, Bornova, Bayraklı ve Buca ilçelerindeki sağanak, akşam saatleriyle birlikte etkisini yitirdi.

        Kentin, Konak ilçesindeki tarihi çarşısı Kemeraltı'nda öğle saatlerinde başlayan yağış, bazı dükkanlarda su baskınlarına yol açtı.

        Bölgede, belediye ekipleri su tahliyesi için çalışma yaptı.

        Her yağışta dükkanlarının su altında kaldığını ve çalışamadıklarını söyleyen esnaf tepki gösterdi.

        İlçenin Pasaport, Gümrük, Şehit Fethi Bey, Akdeniz Mahallesi gibi bazı bölgelerindeki cadde ve sokaklarında da su birikintileri oluştu, yağış nedeniyle trafik yoğunluğu yaşandı.

        Bornova, Bayraklı ve Buca ilçesinde de bazı yollarda su birikintileri oluştu. Yayalar ve araçlar trafikte güçlük yaşadı.

        Bornova ilçesi Kemalpaşa Caddesi'nde belediye ekiplerinin su tahliyesi için rögar kapaklarını kaldırdıkları görüldü.

        Sağanak, akşam saatleriyle birlikte etkisini yitirdi.

        İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünden (İZSU) yapılan açıklamaya göre, şiddetli yağışların yaşamı olumsuz etkilememesi için kritik bölgelerde önlem alındı.

        Ekipler, taşkın ve su birikmesi yaşanan noktalara itfaiye ekiplerinin de desteğiyle hızlı bir şekilde müdahale etti. Ekiplerce su baskını ve su birikintisi tespit edilen 25 noktadaki sorunun en kısa sürede çözüleceği bildirildi. Yaklaşık 200 noktada kronik hale gelen su baskınlarının bu kez yaşanmadığı belirlendi.

        Öte yandan, yaklaşık 1500 İZSU personeli ve 150 itfaiye çalışanının ihtiyaç olan bölgelere anında müdahale ettiği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa