Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesinin 12 İyon kentinden biri olan Urla'daki Klazomenai bölgesini imara açma kararı alarak rant fırsatçılığı yaptığını ileri sürdü.

        AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kerem Ali Sürekli, "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" kapsamında Konak ilçesinde Tüm-Yerel-Sen ve Memur-Sen temsilcileriyle bir araya geldi. Sürekli, Urla ilçesinde de esnaf ziyaretinde bulundu ve vatandaşlarla sohbet etti.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Sürekli, Klazomenai Antik Kenti'nin bulunduğu alanın imara açma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesinin rant fırsatçılığı yaptığını savundu.

        Klazomenai'nin büyük bir tarihi değer olduğuna işaret eden Sürekli, "İşlerine gelince yeşil ve tarih; işlerine gelmeyince katli vacip, engellemek mübah. Buradaki antik kenti imara açanlar, Buca Cezaevi yeri için yıllarca AVM hayali kuranlardır. Bergama'da Millet Bahçesi Projesi ile sağlanacak yeşil alana köstek olanlardır. Tunç Soyer; Klazomenai'nin talanına imza atarak, kültür ve tarih korumacılığının da sözde olduğunu ispatlamıştır." ifadelerini kullandı.

        İlgili plan değişikliğinin daha önce de meclise sunulduğunu ve reddedildiğini aktaran Sürekli, "Cumhur İttifakı olarak sonuna kadar 'Hayır' dediğimiz bu değişikliğin 10 ay önce oy birliğiyle reddedilmesine rağmen bugün hangi gerekçelerle kabul edildiği, meselenin adrese teslim bir planlama olduğu gün gibi ortadadır." ifadelerini kullandı.

        Sürekli, Urla'da İzmir Büyükşehir Belediyesi eliyle yapılmak istenenin "bir tarih kıyımı" olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

        "Kılıfına uydurmaya çalıştıkları bu plan değişiklikleri, İzmir'in dört yanında, başka talanları, hukuksuzlukları da beraberinde getirecek bir emsal oluşacaktır. Bu şehrin çilesi sayelerinde dolmamakta; bunca çözüm bekleyen sorun varken, onlar hak hukuk çiğneme pahasına bildiklerini okumaya devam etmektedir. Bir kaşık suda fırtına koparan ilgili odalar ise CHP’li Büyükşehir Belediyesinin arka bahçesi gibi hareket etmekte, ne hikmetse İzmir'in değerlerinin, tarihinin katline sessiz kalmaktadır. İzmir kamuoyu bilmeli ki bu şehrin tek bir çakıl taşına zarar gelmesine izin vermeyeceğiz. İtiraz ve dava sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağız. İzmirliyi uykuda sanmasınlar, hafife almasınlar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa