Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Tire ilçesinde, İstiklal Savaşı kahramanı Gökçen Hüseyin Efe'nin büstü, şehadetinin 103. yıl dönümünde düzenlenen törenle açıldı.

        Tire Belediyesi tarafından yaptırılan ve Kent Müzesi önündeki kaideye konulan büstün açılış törenine; Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Dinç, İlçe Jandarma Komutan Vekili Nail Aykaç ile vatandaşlar katıldı.

        Törende konuşan Kaymakam Çobanoğlu, "Kuvayımilliye kahramanlarından Gökçen Hüseyin Efe'nin adına yapılan büstün açılış için bir araya geldik. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gökçen Hüseyin Efeyi de saygı ve rahmetle anıyorum." dedi.

        Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye bölgesinde yaptığı operasyonlara değinerek, "Kahraman ordumuzun operasyonlardan zaferle döneceğine olan inancımız tamdır. Bu coğrafya Türk yurdu olarak kalmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

        Duran, Gökçen Hüseyin Efe'nin yurdun düşman işgalinden temizlenmesinde önemli rol oynamış bir kişi olduğunu dile getirdi.

        Programın son bölümünde Tire Müftüsü Abdullah Kır dua etti, ardından da Gökçen Hüseyin Efe'nin büst açılışı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa