Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı (IF Wedding Fashion İzmir), 16. kez kapılarını açtı.

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fuar İzmir'deki organizasyonun açılışında, fuarın modaya yön verenlerin buluşma noktası olduğunu söyledi.

        Ülkenin gelinlik üretiminin yüzde 70'inin İzmir'de yapıldığını belirten Soyer, Türkiye'den dünyanın pek çok noktasına düğün giysisi ihraç edildiğini dile getirdi.

        Ekonominin kendi kendine gelişen bir şey olmadığına işaret eden Soyer, "Ekonomi inşa ediliyor. Bu inşa sürecinin ilk aşaması yerelden başlar. Fuar İzmir, bu amaca ulaşmak için sahip olduğumuz en büyük güçlerimizden." diye konuştu.

        İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, IF Wedding'in sektöründe dünyanın en önemli etkinliklerinden olduğunu söyledi.

        İzmir'de gelinlik ve abiye sektörünün en önemli noktalarından olan Mimar Kemalettin Çarşısı'nda binden fazla işletme bulunduğuna dikkati çeken Özgener, çarşının artık sektörün potansiyelini taşımaya yetmediğini, ihtiyaç duyulan daha büyük bir kompleksin İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle sektöre kazandırılacağına inandıklarını ifade etti.

        Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Avrupa'daki milyonlarca kişinin Türk gelinlikleriyle evlendiğini belirtti.

        Fuarda 10 ülkeden 51 gelinlik, damatlık, takım elbise, abiye ürün alıcısıyla 18 imalatçı veya ihracatçı firmanın 3 gün boyunca yaklaşık 200 görüşme yapmasının planlandığını dile getiren Eskinazi, "Türkiye'nin, gelinlik, takım elbise ve abiye sektörlerinde dünya pazarından aldığı yüzde 4 payı artırmayı hedefliyoruz." dedi.

        Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk de hazır giyim sektörünün istihdam, üretim ve ihracattaki önemine işaret etti. Öztürk, gelinlik ve abiyede kilogram başına ortalama ihracat birim fiyatının 100 doların üzerinde olduğuna dikkati çekti.

        Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol, daha sonra fuar alanındaki firmaların stantlarını ziyaret etti.

        - Fuar hakkında

        Sektörün önemli organizasyonlarından olan Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, Fuar İzmir'de toplam 50 bin metrekarelik iki holde gerçekleştiriliyor. Fuarda, Türkiye'nin de aralarında olduğu 11 ülkeden abiye giyim, gelinlik, damatlık, aksesuar ve çocuk giyim ürün gruplarında faaliyet gösteren 222 katılımcı yer alıyor.

        İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ege Giyim Sanayicileri Derneği işbirliğiyle düzenlenen fuarın binlerce yerli profesyonel ziyaretçinin yanı sıra farklı ülkelerden 3 bine yakın yabancı ziyaretçiye de ev sahipliği yapması bekleniyor.

        Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde Ege İhracatçı Birlikleri ve İzmir Ticaret Odası organizatörlüğünde IF Wedding Fashion İzmir ile paralel olarak üç gün sürecek iki ayrı alım heyeti programı da düzenlenecek.

        Fuar kapsamında 18 defile yapılacak. 2023 yılı koleksiyonları ilk kez bu fuarda sergilenecek. Fuara katılan firmalar ve tasarımcılar, kendileri için özel olarak oluşturulan alanda gelinlik ve abiye koleksiyonlarını sergileyecek. Söyleşilerin de olacağı fuar, 25 Kasım'a kadar sürecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa