Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Klazomenai Antik Kenti bölgesinde kişiye özel imar düzenlemesi yaptığını, meslek odalarının buna sessiz kaldığını savundu.

        Kaya, yaptığı açıklamada ilçe ziyaretleri kapsamında Urla'da muhtarlar, su ürünleri kooperatifi temsilcileri ve esnaflarla bir araya geldiklerini kaydetti.

        Klazomenai Antik Kenti bölgesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından arkeolojik SİT alanı içinde kişiye özel imar düzenlemesi yapıldığını iddia eden Kaya, şunları kaydetti:

        "Klazomenai kazılarının yapıldığı, arkeolojik SİT alanının göbeğinde, tamamı özel şahsa ait bir alanda milyarlık rant planı yaptılar. Tarihi bölgenin kalbine hançer sapladılar. Lafa gelince tarihe saygıdan, kültürel varlıkları korumadan bahsederler. Kamunun ve vatandaşın yararına olacak meydan projesinin planlarına ret ver, aynı Urla'da arkeolojik SİT alanında, kişiye özel milyarlık rant planına onay ver."

        TMMOB, İzmir Barosu ve Tabip Odası'nın Urla Meydan Projesi, Ege Turizmi Merkezi-Çeşme Projesi gibi konularda planlar ilan edilmeden tepkilerini açıklarken bu imar planı değişikliği karşısında sessiz kaldığını öne süren Kaya, "Urla'daki milyarlık rant planı askıya çıktı, onama işlemi tamamlandı. Hadi şimdi konuşun, bir söz söyleyin. Üç maymunu oynamaktan vazgeçin." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa