Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'de 24 köpeğin katılımıyla Arama Köpekleri Uluslararası Akreditasyon Sınavı yapıldı.

        AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Uluslararası Arama Kurtarma Köpekleri Organizasyonu (IRO) iş birliğiyle Seferihisar ilçesindeki bir köpek çiftliğinde düzenlenen sınava arama kurtarma örgütleri bünyesinde kullanılan köpeklerin yanı sıra bireysel katılımcıların köpekleri de katıldı.

        İtaat, doğa arama, hava koklama ve iz takibi gibi kategorilerdeki farklı parkurlarda yeteneklerini gösteren köpekler, uluslararası akreditasyon için sınav verdi.

        AKUT K9 Köpekli Arama Grup Sorumlusu Tevfik Gül, AA muhabirine, sınava yaklaşık 1,5 yıl hazırlanan köpeklerin bu parkurları tamamlayabilmesi için oyun içgüdülerinin yüksek olması gerektiğini belirtti.

        Köpeklerin sıkı disiplinli bir çalışma sürecinin ardından arama operasyonları için akredite olabildiğini aktaran Gül, depremde yıkılan binalardaki çalışmalara katılan köpeklerin, iradecisi olmadan zorlu şartlarda arama yapabilen köpekler olduğuna dikkati çekti.

        Bu yeteneklerin tespiti için sınavda farklı etapların bulunduğunu dile getiren Gül, sınavı geçen köpeklerin arama kurtarma örgütleri bünyesinde kullanılabildiğini kaydetti.

        Gül, Türkiye'de arama köpeği sayısını artırmak için çalışma yürüttüklerini, daha fazla köpek sahibine ulaşmaya gayret ettiklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa