Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali kapsamında kentteki teknoloji parklarında yapılan yatırımlar ve gelecek hedefleri tartışıldı.

        İzmir Valiliği öncülüğünde İzmir Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde İzmir Arena'da devam eden İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali kapsamında "İzmir'de Yenilik ve Teknoloji" başlıklı oturum düzenlendi.

        Oturumda söz alan Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu, kentin çektiği yatırım ve girişimlerle teknoloji ve inovasyon merkezi olma yolunda ilerlediğine işaret etti.

        Ege Bölgesi'nde kurulan ilk teknoloji merkezi olduklarını, 200'e yakın Ar-Ge şirketi ve kuluçka girişimiyle bilimsel çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Tanoğlu, İzmir Ticarileşme Ağı ve İnovasyon Merkezi (İzmir NIC) projesiyle yenilikçi, inovatif ve özgün ürünlerin ticarileşmesini ve uluslararası olmasını desteklediklerini kaydetti.

        Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Urla'da Bilişim Vadisi İzmir Teknoloji Üssü'nün yapılmaya devam edildiğini hatırlatan Tanoğlu, vadinin tamamlanmasıyla İzmir'in, teknoloji ve inovasyon merkezi haline geleceğini dile getirdi.

        Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) Genel Müdürü Prof. Dr. Özgür Özçelik ise farklı sektörlerde 120 Ar-Ge firmasının faaliyet gösterdiği teknoparkta bin 240'ı araştırma geliştirme personeli olmak üzere bin 400 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

        Teknoparkta 195 yazılım ve Ar-Ge projesinin devam ettiğini, 2021 yılı elde edilen AR-GE gelirinin 242 milyon liraya ulaştığını dile getiren Özçelik, "Şirketlerimizin kent ekonomisine ihracat yönüyle katkısı 10 milyon doların üzerinde." dedi.

        Ege Üniversitesi kampüsü içinde faaliyet gösteren Ege Teknopark'ın İş Geliştirme ve Projeler Koordinatörü Anıl Baybura da Türkiye'de girişimcilerin desteklenmesi için yürüttükleri AB destekli proje hakkında bilgi verdi.

        Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Kandiller de İzmir Ticaret Borsası öncülüğünde kurulan İzmir Tarım Teknoloji Merkezi ile ilgili bilgilendirme yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa