Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir merkezli 10 ilde, "yatırım danışmanlığı" adı altında dolandırıcılık yaptıkları belirlenen ve 16 Eylül'de İzmir merkezli operasyonda gözaltına alınan şüphelilerle hareket ettiği belirlenen 17 zanlı gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 16 Eylül'de düzenlenen "nitelikli dolandırıcılık" operasyonunda gözaltına alınan 19 kişinin ifadeleri ve şüphelilerden ele geçirilen dijital materyallerin incelemesi sonucu zanlılarla birlikte hareket eden 20 kişi daha belirlendi.

        İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir, Mersin, Trabzon, Gümüşhane, Hatay, Adana, Van, Batman, Diyarbakır ve Mardin'deki adreslere eş zamanlı baskınlarda 17 şüpheliyi yakaladı.

        Zanlıların, 15'i İzmir'de olmak üzere 121 kişiyi yaklaşık 2 milyon lira dolandırdığı kaydedildi.

        Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemi sürüyor.

        - Operasyonun geçmişi

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı "nitelikli dolandırıcılık" soruşturması kapsamında Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir, Adana, Antalya, Batman, Gaziantep, Hatay, Manisa, Mersin, Trabzon ve Van'da 16 Eylül'de eş zamanlı baskın düzenlemiş, operasyonlarda 19 kişi gözaltına alınmıştı.

        "Yatırım danışmanlığı" adı altında dolandırıcılık yaptığı öne sürülen şüphelilerin, ele geçirdikleri sosyal medya hesaplarından borsa yatırımlarına ilişkin paylaşımlarda bulundukları ve bu yolla kendileriyle temas kuranlardan kazanç vadederek para topladıkları belirtilmişti.

        Şüphelilerin kurdukları sistemde para kazanmış gibi gösterdikleri kişilerden ayrıca "vergi" ve "dosya masrafı" adı altında da para aldıkları da tespit edilmişti.

        Zanlıların mağdurlara güven telkin etmek için üzerinde Adalet Bakanlığının resmi kurum logosu ve sitesine ait ekran resminin bulunduğu çeşitli belge ve fotoğraflar gönderdikleri de ortaya çıkmıştı.

        Şüphelilerden 7'si tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa