Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, üreticilerin çeşitli nedenlerle oluşabilecek zararlarının karşılanması için Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM) büyük önem taşıdığını belirterek üreticileri uyardı.

        Özen yaptığı açıklamada, TARSİM'in devlet destekli tarım sigortası olduğunu, çiftçilerin tarımsal faaliyet sürecinde olası risk ve hasarlara karşı ürünlerini, hayvanlarını ve emeklerini güvence altına almayı sağlayan bir sigorta türü olduğunu kaydetti.

        Değişen iklim koşulları ve yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı üreticilerin emek, ürün ve tarımsal varlıklarını sigorta altına alarak devlet desteği ile zararlarının karşılanmasını sağlayan TARSİM'in önem arz eden bir hal aldığını dile getiren Özen, şunları söyledi:

        "TARSİM tarım ürünleri, hayvanlar, arı kovanları, seralar, tarım makineleri ve ekipmanları olmak üzere tarım faaliyetlerinin yürütülebilmesi için gerekli olan tüm tarımsal yapıları kapsar. Böylelikle dolu, kar, yağmur, fırtına, sel, hortum, yangın, heyelan, deprem ya da doğal olmayan yollarla meydana gelebilecek hasarların sebep olabileceği maddi hasarlar ilgili sigorta şirketi tarafından karşılanır. Bunun yanı sıra salgın hastalık, hırsızlık ya da zehirlenme yolu ile meydana gelen hasarlar da TARSİM kapsamına alınabilir. İzmir'de 2021 yılında tarım ürünleri ve varlıkları, yaşadıkları olumsuzluklar sonucu zarar gören ve Tarım Sigortaları yaptırmış üreticilere toplam 62 milyon 82 bin 899 TL devlet prim desteği ödendi. Bu bize Tarım Sigortalarının ne kadar önemli olduğunu açık bir şekilde gösteriyor. Yaptığımız çalışmalar sonucunda 2022 yılı 6. ayında İzmir'de 31 bin 619 olan poliçe sayısı 37 bin 823'e yükseldi. Biz bu rakamı daha da arttırmak için TARSİM'in önemini ve zaruretini anlatmaya devam edeceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa