Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray Uslu, İzmir Büyükşehir Belediyesinin 11 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamlamaması nedeniyle mağdur olduklarını ve bir an önce sorunlarının çözülmesini istediklerini bildirdi.

        Uslu, Karabağlar ilçesindeki Uzundere kentsel dönüşüm alanında yaptığı basın açıklamasında, belediyenin 2011 yılında Uzundere ve Yurdoğlu mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi başlattığını, 4 etaplık projenin ancak 2 etabının tamamlandığını söyledi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 13 ay önce, İzmir'deki programı sırasında görüştüklerini, bu görüşmede kendilerine sözler verildiğini kaydeden Uslu, şöyle dedi:

        "13 ay geçmesine rağmen mahalleyi ikiye bölüp, bir kısmını yıkıp diğer kısmını bıraktılar. Örnek proje diye yola çıktığınız işi neden bitirmiyorsunuz? Geçen haftalarda yine İzmir'de deprem oldu. Deprem gerçeği ortadayken İzmir Büyükşehir Belediyesi neden hala bekliyor? CHP Genel Başkanına da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de çağrımızdır, artık bu rezilliğe bir son verin, yarım bıraktığınız dönüşümü bir an önce bitirin. Eğer yapmayacaksanız da açıklayın."

        Uslu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan da konuya el atmasını talep etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa