Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ege İhracatçı Birliklerinin (EİB) "yenilenebilir enerji ekipmanları ve hizmet ihracatçıları birliği" kurma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

        EİB'ten yapılan açıklamaya göre, Jeotermal Enerji Derneği (JED) üyeleri, EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi'yi ziyaret etti.

        Ziyarette yenilenebilir enerji sektörünün ihracatta 1 milyar doların üzerinde bir hacme ulaştığı kaydeden Eskinazi, sektörün ihracatının 2023 yılında 2 milyar dolara çıkmasını beklediklerini kaydetti.

        Eskinazi, yenilenebilir enerji sektöründen gelen ihracatçı birliği çatısı altında buluşma talebi sonrasında yenilenebilir enerji ekipmanları ve hizmet ihracatçıları birliği kurma çalışmasını başlattıklarını aktararak, "Türkiye'de yenilenebilir enerji sektörüne son yıllarda büyük yatırımlar yapıldı. Sektör iç piyasada büyürken, ihracat hacmi de aynı oranda büyüyecek. Yenilenebilir enerji ekipmanları ve hizmet ihracatçıları birliği bu süreci hızlandıracak." ifadelerini kullandı.

        Farklı birlikler ve sektörlerden gerçekleşen ihracatın Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) kodlarının ayrıştırılması sürecinin devam ettiği bilgisini veren Eskinazi, bu teknik çalışmanın tamamlanmasını takiben birliğin kurulması yönündeki yasal sürecin başlaması için Ticaret Bakanlığına gerekli başvuruyu yapacaklarını sözlerine ekledi.

        JED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap da Türkiye'nin jeotermal enerjide kurulu gücünü son on yılda 100 kat artırdığını ifade ederek, "Sondajdan başlayarak devreye almaya kadar geçen tüm değer zincirinde söz sahibi olan şirketlerimizin yaptıkları ihracatı tek birlik çatısı altında toplamak, tüm yenilenebilir enerji sektörünü güçlendirir. JED olarak Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde devam eden bu projeye destek veriyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa