Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Torbalı Meslek Yüksekokulu bünyesindeki yenilenen Biruni Laboratuvar Kompleksi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

        DEÜ'den yapılan açıklamaya göre, kaynak ve mermer atölyesi, bilgisayar, kaya mekaniği, zemin mekaniği, su ve seramik laboratuvarlarını içinde barındıran kompleksin açılışına DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın yanı sıra Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emre Balcı ile öğrenciler katıldı.

        DEÜ Rektörü Nükhet Hotar, kompleksin hocaların bilimsel çalışmalarında, öğrencilerin bilgi ve becerilerini uygulama ile birleştirmelerinde ve iş dünyasının taleplerinin karşılanmasında ülke için önemli bir kazanım olacağını belirtti.

        DEÜ'nün temel misyonlarından birinin ulusal ve uluslararası niteliği olan bilimsel araştırmalar yapmak olduğunun belirten Hotar, şöyle dedi:

        "Bugün yenileyerek devreye aldığımız kompleks, rektörlüğümüzün yatırım, iş birliği ve büyüme stratejilerinin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle teknik ve mühendislik alanlardaki proje ve çalışmalarımız, yüksek standartlara, akreditasyona ve donanımlı bilim insanlarımızın varlığına dayanmaktadır. Burada ortaya çıkardığımız katma değer, öncelikle akademik çalışmalarda kendisini göstermektedir. Yenilenen bir kütüphane ile yeni bir bilgisayar laboratuvarına sahip olan kompleksimi hem bilime hem de iş dünyasına yapılmış bir yatırımdır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa