Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) sivil yapılanmasına yönelik İzmir merkezli soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 şüpheliden 1'i tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in de yargılandığı "çatı dosyasının 6. dalgası" kapsamında örgütün esnaftan oluşan sivil yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturmada 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        Şüphelilerin aktif olarak örgüte finans ve eleman desteği sağladıkları, örgütü diri tutmak amacıyla katılımcıların evlerinde toplantılar düzenledikleri iddia edildi.

        İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İzmir'in yanı sıra Kars ve Erzurum illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 27 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemin ardından şüphelilerden biri, savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

        Adliyeye sevk edilen 26 şüpheliden 1'i tutuklandı. Serbest bırakılan şüphelilerden biri için "elektronik kelepçe", 24'üne "imza verme" adli kontrol şartı getirildi.

        Yakalanamayan şüphelinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa