Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

        İzmir Valiliği ve İzmir Demokrasi Üniversitesince Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programda saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

        İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının üzerinden geçen yıllara rağmen Türk milletinin gözlerindeki yaşın, yüreklerindeki acının dinmediğini söyledi.

        Atatürk'ün, araştırmaya, okumaya, çalışmaya ve tarihe önem verdiğini hatırlatan Tunçsiper, şunları kaydetti:

        "Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendinde güç bulacağını belirterek milletine okumayı yöneltmiştir. Yaşam da en gerçek yolun bilim ve teknoloji olduğunu ifade etmiştir. Gerçek kurtuluşun ekonomik bağımsızlıkla ülkenin her bakımdan kalkındırılıp güçlendirilmesinden geçtiğini belirtmiş. Batı uygarlığının biliminden ve teknolojisinden yararlanarak, bunların özümseyerek çağdaş uygarlık seviyesine çıkıp, bu düzeyi de aşmayı milletinin önüne amaç olarak koymuştur."

        Tunçsiper, 1920 ile 1938 yılları arasındaki sağlanan değişme ve gelişmelerle milletin birbiriyle kucaklaştığını ve çağ ile yarışma düşüncesiyle temellendirildiğini kaydetti.

        Atatürk ile aynı çağda yaşayan liderlerin bugün unutulduğunun altını çizen Tunçsiper, "Önümüzdeki yıl 100 yaşına girecek Cumhuriyetimiz hala ilk günkü gibi genç ve dinamik ise bu hiç şüphesiz ki onu kuran liderin vizyonunun ile görüşlülüğünün bir sonucu olarak değerlendirilmelidir." dedi.

        Programda İzmir Demokrasi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafından "Atatürk'ü Anarken Tarihten Günümüz Olaylarına Bakış" başlıklı konferans verildi.

        Konuşmaların ardından "Atatürk ve 10 Kasım" başlığıyla hazırlanan belgesel gösterildi, program İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Çoksesli Korosu tarafından verilen konserle sona erdi.

        Katılımcılar daha sonra koleksiyoner ve yazar Hanri Benazus tarafından hazırlanan "Atatürk Aramızda" adlı fotoğraf sergisi ile PTT Genel Müdürlüğü ve Konak Filatelistler Derneği tarafından hazırlanan "Atatürk Anma Pulları Sergisi"ni gezdi.

        Programa Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, siyasi parti il başkanları ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa