Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - TEZCAN EKİZLER - İzmir'de akciğer nakli beklerken yaşamını yitiren 29 yaşındaki Hanife Dilara Gölpek'in annesi Zeynep Sevimli, organ bekleyen çok sayıda genç için mücadeleyi bırakmayacağını, organ bağışının önemini topluma anlatacağını söyledi.

        Bebekken geçirdiği kronik bronşektazi hastalığı nedeniyle ömrünü solunum cihazıyla geçiren Gölpek, geçen yıl nakil için uygun akciğer bulunmasına rağmen geçirdiği Kovid-19 hastalığı nedeniyle operasyona alınamadı.

        İyileştikten sonra organ beklemeye devam eden Dilara'nın durumu kötüleşti ve 1 Kasım Pazartesi günü yaşamını yitirdi.

        Kızını son yolculuğuna uğurlayan anne Zeynep Sevimli, Örnekköy Mezarlığı'ndaki kabri başında AA muhabirine, yaşadıklarını anlattı.

        Dilara'nın öldüğüne hala inanamadığını gözyaşları içinde anlatan Sevimli, kızını organ bulunamaması ve salgının dolaylı etkisi nedeniyle yitirdiğini söyledi.

        Kovid-19 geçirdikten sonra operasyonun ertelendiğini, yıllardır bekledikleri şansı kullanamadıklarını, bu süreçten sonra kızının motivasyonunun düştüğünü anlatan Sevimli, kızının "Kimse organlarını vermek istemiyor" sözlerini unutamadığını dile getirdi.

        Sevimli, şöyle konuştu:

        "Kimse organlarını vermek istemiyor. Onlar için organları çok değerli ama ölünce organları çöp ölüyor. Bekleyen bir sürü çocuğumuz var sırada. Lütfen bağışlayın. Bir can 8 organ demek, bu organlarınızı çöp yapmayın, yalvarıyorum."

        Kızının sağlığına kavuştuktan sonra köpeğiyle tatile çıkma hayali kurduğunu ifade eden Sevimli, Dilara'nın acısını kalbine gömdüğünü, artık onun gibi organ bekleyen çocuklara umut olmak için mücadele edeceğini aktardı.

        Sevimli, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Nakil olmayı bekleyen hastaların hepsini tanıyorum ve çok seviyorum. Hepsinin birer nefese, böbreğe ihtiyacı var. Bu yolda bir savaşa başladık ama savaşımız hala bitmedi. Topluma organ bağışının önemini anlatacağım. Kimin makinaya veya tüpe ihtiyacı varsa destek olacağım. Bizim kızlarımız yürüyüşler yapıyor onlara katılarak topluma organ bağışının önemini anlatacağım.

        Ne zaman ki Avrupa'daki gibi kimse artık organ beklemeyecek hale geldiği zaman Türkiye'de bu çabalar belki o zaman bitecek. Orada 15 günden fazla organ bekleyen yok."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa