Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'de Kredi ve Yurtlar (KYK) İl Müdürlüğüne bağlı kurumlarda "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı düzenlendi.

        İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen tatbikat, Ege Üniversitesi Zübeyde Hanım Öğrenci Kız Yurdu'nda yapıldı.

        İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ankara'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'nun yönettiği tatbikata telekonferansla katıldı.

        Köşger, İzmir'deki 19 yurtta 28 bin personel ve öğrenciye temel afet eğitimi verildiğini aktardı.

        Canlı yayının ardından yurt kampüsünde sirenler çaldı, protokol üyeleri bulundukları yerde "Çök Kapan Tutun" uygulaması yaptı.

        Tahliye alarmı sonrası Vali Köşger ve yurt binasındaki yaklaşık 2 bin öğrenci deprem alanında toplandı.

        Vali Köşger, toplanma alanında öğrencilere seslenerek, tatbikatların gerçek olaylara hazırlanmak için gerçekleştirildiğini ifade ederek, "İzmir'deki öğrenci yurtlarında kalan sevgili öğrencilerimiz bize emanet. Depreme hazır olmamız lazım." dedi.

        Tatbikata, İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Gençlik ve Spor Müdürü İl Murat Eskici ile AFAD İl Müdürü Kartal Muhci, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa