Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yapılacak düzenleme sonrası işletmelerin toplu kıdem tazminatı ödemeleriyle karşılaşacağını belirterek, "Bu finansman yükünü, kamunun faizsiz kredi veya düşük faizli krediyle finanse etmesi bir yöntem. Bunun için finansmana erişimin kolaylaştırılması gerekir." dedi.

        Oda yönetimi ile Ekonomi Muhabirleri (EMD) İzmir Şubesi işbirliğinde düzenlenen "Basın Sohbet Toplantısı"nda konuşan Zengin, yeminli mali müşavirlik ve oda hakkında bilgi verdi.

        EYT ile ilgili çalışmalara değinen Zengin, 1999 yılında sigorta mevzuatında yapılan değişiklikle çalışanların emeklilik şartlarına yaş sınırlaması da getirildiğini anlattı. Zengin, hükümetin EYT'yle ilgili yasal hazırlıklar yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Ocak veya şubat ayında sonuçlanması bekleniyor. Şimdi işçi açısından baktığımız zaman gerçekten o dönemde bir mağduriyet var. Bunun giderilmesi gerekiyor. Ama işvereninin üzerine gelebilecek yükün, kamu tarafından veya idare tarafından finanse edilmesi için tedbirler alınması gerekiyor. Nitelikli personel kaybı olacak. Bundan da önemlisi bu kişiler, bazı işletmelerde gerçekten sayı olarak çok fazla. Dolayısıyla kıdem tazminatı ödenmesi gereklidir. Çok sayıda toplu şekilde kıdem tazminatı ödemek, işletmeye büyük bir finansman yükü getirecek. Bu finansman yükünün kamunun faizsiz kredi veya düşük faizli krediyle finanse etmesi bir yöntem. Bunun için finansmana erişimin kolaylaştırılması gerekir."

        Zengin, yasanın çıkmasıyla birlikte ilk yıl 1,5 milyon civarında kişinin emekli olmasının beklendiğini ifade ederek, bunun bütçe açısından yıllık 40 milyar lira maliyet anlamına geldiğini de öne sürdü.

        EMD Şube Başkanı Murat Demircan da derneğin çalışmalarını anlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa