Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, korsan bilet satışının önüne geçmek için üyelerine karekodlu kimlik kartı dağıtacaklarını bildirdi.

        Odadan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Paşa Çakmak, üyelerin iş potansiyelini ve vatandaşların memnuniyetini artırmak için yeni çalışmalar planladıklarını belirtti.

        Kuracakları motorize ekiplerle biletleri vatandaşın istediği her noktaya ulaştıracaklarını kaydeden Çakmak, bu uygulamanın ülke genelinde yaygınlaştırılmasını umut ettiklerini aktardı.

        Korsan piyango bileti satıcılarına yönelik de kimlik kartı düzenlemesi yapacaklarını vurgulayan Çakmak, şunları kaydetti:

        "Özellikle yılbaşı arifesinde Milli Piyango biletlerine yoğun ilgi oluyor. Bu noktada sahte bilet mağduriyetini ve yetkili olmayan kişilerce bilet satılmasını önlemek için çalışmalar yapıyoruz. Bu girişimlerimiz yeni yılda da sürecek. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesi Başkanlığı ile ortak çalışma yaparak kayıt dışı çalışanlarla mücadele edeceğiz. Bayiliğini bırakıp diğer bir bayinin biletlerini daha düşük komisyonla satanlar var. Yasal vecibelerini yerine getiren oda üyelerimizle haksız rekabet yapılmasına izin veremeyiz. Korsan bilet satıcılarının önüne geçmek için üyelerimize tüm bilgilerinin bulunduğu karekodlu kimlik kartı dağıtacağız. Vatandaşa sahte bilet satılamayacak. İzmir'de hayata geçireceğimiz bu uygulamalar Türkiye'de bir ilk olacak. Dağıtacağımız karekodlu kimlik kartlarında üyemizin adresi, bayi kodu ve fotoğrafı okutulabilecek, vatandaş güvenle biletini alabilecek."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa