Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyeleri, "Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 İl" programı kapsamında İzmir'de toplantı düzenledi.

        Balçova Termal Otel'de düzenlenen toplantının ardından basın açıklaması yapan Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Işıkhan, toplantıya İzmir'deki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından 46 temsilcinin katıldığını belirtti.

        Toplantının çok verimli olduğunu ifade eden Işıkhan, İzmir'in gelişime açık çok yönlerinin olduğunu, bölgenin geliştirilmesi noktasında, sosyal politikalar alanında gerekli görülen politika stratejilerini belirlediklerini, notlar aldıkların söyledi.

        Işıkhan, hükümetin sosyal politikalarında, sosyal devleti ayağa kaldıracak uygulamaların, hizmetlerin ve modellerin yer aldığını gördüklerini dile getirerek, "Toplantıda çok önemli veriler elde edildi. İnşallah Türkiye yüzyılında, geleceğin sosyal politikalarının belirlenmesinde, güzel İzmir'imizde vatandaşlarımızın yaşam kalitelerinin artırılması noktasında çok önemli politika stratejileri, veri sağlandığını ifade etmek isterim." diye konuştu.

        Vali Vekili Hulusi Doğan da sosyal politikaları geliştirici çok güzel bir çalışma yapıldığını aktararak, "Bu çalışmanın hem ilimiz hem bölgemiz hem Türkiye için büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

        Toplantıya kurul üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan ile Dr. Murat Yılmaz da katıldı.

        - Kurulun İzmir programı

        Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyeleri, "Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 İl" temalı çalışmaları çerçevesinde, 9 Kasım'a kadar İzmir'de bir dizi program gerçekleştirecek.

        Kurul üyeleri, İzmir'de iyi uygulama örnekleri kapsamında Buca Çocuk Destek Merkezi, Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye Kızılay Derneği Urla Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret edecek.

        Heyet, vatandaşların ve yerel aktörlerin sorunlarını yerinde dinleyerek, geleceğe yönelik sosyal politika stratejilerinin geliştirilmesi noktasında veriler elde edecek.

        İzmir'de, son 20 yıldır hükümetlerin uyguladığı sosyal politikaların vatandaşlar açısından nasıl değerlendirildiği, vatandaşların yerel düzeyde yaşadığı sosyal sorunların ne olduğu, bu sorunların çözümü için ne tür öngörülere sahip olunduğu ve gelecekte ortaya çıkabilecek ekonomik ve sosyal risklerin belirlenmesi, İzmir ziyaretinde ele alınacak konular arasında yer alacak.

        İzmir programında, aile, kadın, genç, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilerin sorunları ve çözüm yolları, sağlık, sosyal güvenlik, sosyal yardım, yoksulluk, istihdam konuları ve ekonominin farklı sektörlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm yolları ile ayrıca sosyal politika odağında şehrin çözüm bekleyen diğer önemli sorunları ele alınacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa