Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "İzmir potansiyeli çok büyük bir şehir ama maalesef bugüne kadar doğru adımlar atılmamış. Turizm konusunda tek yönlü bir politika işlenmiş. Genelde iç turizme dayalı, sadece Türk pazarına dayalı bir turizm politikası yapılmış. Çok pazar çeşitliliğine gidilmemiş." dedi.

        Ersoy, "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları İzmir Kadın STK Temsilcileri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nın açılışında yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığındaki kadın çalışan sayısının diğer bakanlıklara oranla yüksek olduğunu söyledi.

        Ülke ve şehir yönetiminde kadınların varlığı ve etkinliğinin, Türkiye'yi çağdaş dünyada ileriye götürecek en önemli konulardan olduğunu belirten Ersoy, şöyle devam etti:

        "Benim açımdan İzmir, kendi kendine yetebilecek bir şehir. Her türlü ihtiyacını kendi potansiyeliyle karşılayabilecek bir şehir. Sanayileşmeden çok turizm, kültür ve sanatla ön plana çıkması gerektiği, ayrışması gerektiğine inandığım bir şehir. Yapacağımız atılımlar, projelerle dünyada çok ciddi söz sahibi olabilecek bir şehir. Bana bakan olduğumdan bu yana gelen 'İzmir niye İstanbul üzerinden dünyaya bağlanıyor?' diye bir söyleminiz var. Yani İzmir'i dünyaya direkt bağlamak İzmir'in elinde. Biz o Çeşme projesini yaparken en büyük kriterimiz oydu. Eğer siz artık talep dengesini oluşturabilirseniz şehirleri direkt bağlayabiliyorsunuz. Aksi takdirde söylemlerle veya devlet teşvikleriyle bir şey sürdürülebilir olmuyor, bağlanmıyor."

        Ersoy, doğru projeler yapıp bütün hassasiyetleri dikkate alarak, akademik bilgilerle de destekleyerek şehirlerin önünün açılabileceğine dikkati çekti.

        İzmir'deki turizm faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ersoy, "İzmir potansiyeli çok büyük bir şehir ama maalesef bugüne kadar doğru adımlar atılmamış. Turizm konusunda tek yönlü bir politika işlenmiş. Genelde iç turizme dayalı, sadece Türk pazarına dayalı bir turizm politikası yapılmış. Çok pazar çeşitliliğine gidilmemiş. Bu yüzden atıl kapasite oluşmuş." diye konuştu.

        - Şehrin refahının gelişmesinde doğru projelerin önemi

        Bakan Ersoy, havalimanı ve kara yollarının yüzde 40'ı kullanılmasına rağmen yoğunluk yaşandığını dile getirdi.

        Cuma akşamları İzmir'den Çeşme'ye, pazar akşamları da Çeşme'den İzmir'e yoğun trafik olduğuna değinen Ersoy, "Turizm dönüşümü yapmazsanız zaten burada değişen bir şey olmayacak. Yine o yoğunluk artarak devam edecek, kilitlenme devam edecek. Herhangi ilave bir şey yapmadan da sorun çözülebilir." ifadelerini kullandı.

        Şehrin refahının gelişmesinin de ancak doğru projelerle gerçekleştirilebileceğini kaydeden Ersoy, bu yaklaşımla bütün hassasiyetleri dikkate alarak çözümler ürettiklerini anlattı.

        İzmir'i çok sevdiğini belirten Ersoy, "Çok beğendiğim bir şehir. Bakan olmadan önce de geldiğim bir şehir. Çok da arkadaşım var bu bölgede yaşayan. Ben de inşallah buralarda yaşamak isterim emekli olduktan sonra." değerlendirmesini yaptı.

        AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise kadın STK temsilcileriyle bir araya gelerek onların görüşlerinden faydalanmayı, siyasette kadını güçlendirmeyi hedeflediklerini aktardı.

        Toplantı, basına kapalı devam etti.

        Bakan Ersoy, istişare toplantısı öncesinde beraberindeki AK Parti'li bazı milletvekilleri ve İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı gezdi. Kemeraltı esnafı, Bakan Ersoy'a döner, meyve suyu ve tatlı ikramında bulundu. Ayrıca Ersoy, Konak'ta yapımına başlanan ve İzmir İktisat Kongresi'nin gerçekleştirilmesi planlanan binanın inşaatını da inceledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa