Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ödemiş Belediyesi ile Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliğinin düzenlediği 17. Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi başladı.

        Zafer Mahallesi'ndeki fuar alanında düzenlenen serginin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Şimşek, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge ile çevre ilçelerden belediye başkanları ile sektör temsilcileri katıldı.

        Açılışta konuşan Soyer, 2023 yılında FLOWERA Uluslararası Süs Bitkileri Fuarı'nı Ödemiş Süs Bitkileri Fuarı ile birlikte planladıklarını belirterek, "Ödemiş'in süs bitkileri dünyanın her yerinden gelecek konuklarla daha fazla buluşsun istiyoruz. Zenginliği, cazibesi daha fazla gözüksün. 2026 yılında dünyanın en büyük süs bitkileri ve botanik EXPO'suna İzmir olarak ev sahipliği yapma hakkını kazandık. Şimdiden buna hazırlanıyoruz." dedi.

        Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş de Küçükmenderes Ovası'nın dünyanın en değerli havzalarından biri olduğunu, bu ovanın kıymetini bilen üretimini artıran, en zor zamanlarda bile üretimden kopmayı hiç düşünmeyen süs birliğinin kooperatiflerine teşekkür etti.

        Kaymakam Fatih Aksoy ise Ödemiş'in süs bitkileri üretiminde gittikçe büyüyen bir ilçe olduğunu, geçen yıl yaklaşık 56 milyon adetlik üretim olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

        "Bunun 15 milyon adedi yurt dışına gönderilmiş. Ülke ekonomimize önemli bir katma değer ve döviz girdisi sağlanıyor. İnanıyorum ki üreticimiz toprağımızı korumaya, suyu kullanma konusunda gerekli hassasiyeti göstermeye devam ettikçe bu havza ülke ekonomimize hizmet etmeye devam edecektir. Sergimizin üreticimize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum."

        Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri, stantları ziyaret ederek katılımcılardan bilgi aldı.

        Sergi, 6 Kasım Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa