Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Seyyar Satıcılar Derneği tarafından "Sokak Emekçileri ve Güvencesiz Çalıştayı" organize edildi.

        Kültürpark Gençlik Tiyatrosu Salonu'nda düzenlenen çalıştayda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Türkiye'de 3 kişiden birinin kayıt dışı çalıştığını öne sürdü.

        Kayıt dışı çalışanların hiçbir sağlık ve emeklilik güvencesinin olmadığını belirten Taşkın, "Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Sorunlar var ve onlarla ilgili çözüm önerileri geliştirenler var. Sıra helva yapmaya geldi. Öğrendiklerimizi hayata geçirmek için 6-7 ayımız kaldı. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Temel üç ilkemiz var. Üretim ama istihdamı arttıran üretim, güvenceli istihdam. Bölüşüm yani sosyal adalet. Bu temel üç ilkeyle dünyaya baktığınız zaman çözülemeyecek sorun yok." dedi.

        Taşkın, Kovid-19 salgını nedeniyle en büyük sıkıntıyı sokaktaki emekçilerin yaşadığını, salgından çıkılmasına rağmen yaşanılan sorunlarla örgütsel mücadele edilmesi gerektiğini anlattı.

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise sokak satıcılarının kayıt altına alınması noktasında yerelde adımlar attıklarını, bunun Türkiye'deki bakış açısını değiştirmesini umduklarını dile getirdi.

        İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin ise 40 ilde örgütlendiklerini, sorunlarının çözülmesi için çalışma yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa