Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle Bergama Antik Kenti'ndeki kazıları yürüten Alman Arkeoloji Enstitüsü, yeni taş ustalarının yetiştirilmesi için atölye kurdu.

        Bergama'da yaşamını yitirdiği 2016'ya kadar mimari restorasyon çalışmalarını yöneten Dr. Martin Bachmann'ın adını taşıyan Kale Mahallesi'ndeki atölyenin açılışına, Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Detlev Wolter, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve ilgililer katıldı.

        Detlev Wolter, açılışta yaptığı konuşmada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Bergama'nın korunmasında görev alanların Türk-Alman iş birliğine en güzel örneği verdiklerini söyledi.

        Kazı Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson da Bergama'da binlerce yıllık geçmişe sahip bir taşçılık geleneğinin olduğunu kaydetti.

        Yeni atölyenin amacının, bu zanaatın ürünü olan mimari anıtların korunmasının sağlanması ve yeni taş ustalarının yetiştirilmesi olduğunu ifade eden Pirson, çok yakında yeni bir eğitim programına başlanacağını bildirdi.

        Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu da Bergama'nın korunması için hem kurumlara hem de Bergamalılara önemli görev düştüğünü belirtti.

        Açılış törenine, Martin Bachmann'ın ailesi adına katılan kardeşi Thomas Bachmann, atölyenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa