Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, İzmir'de partisinin "Ege Bölgesi Kadın Politikaları Eğitim Programı"na katıldı.

        Yüksel, Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, İzmir'de partililerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Kadınların her alanda varlık göstermesi gerektiğini dile getiren Yüksel, "Çünkü bu ülkenin yarısı biziz. Evdeki yokluğu bilen biziz. Çocuğunu sırf kıyafeti olmadığı için okula gönderemeyen anneler biziz. Bakın dünya tarihine, Türk siyasi tarihine bakın. Kadınlar hep mücadele içindedir. Niye mücadele içinde kadın? Çünkü kadın eşittir, mücadeledir." dedi.

        Türk kadınının, çoğu Avrupa ülkesinden önce siyasi haklarını aldığını hatırlatan Yüksel, bu hakkı bilmenin ve kullanmanın da önemli olduğuna işaret etti.

        Yüksel, "Bizim kıyafetimizle ilgilenmeyin. Yukarıdan oturup kadının başörtüsüne, kadının kıyafetine model biçmeye çalışanlara sesleniyorum. Kendi kıyafetinize bakın. Kendinizle ilgilenin. Biz biliriz, bizim işimizi. Bizim işimiz kimseden sorulmamıştır. " ifadelerini kullandı.

        İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da toplantıda konuşma yaptı.

        Eğitim programı, basına kapalı devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa