Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'de Menemen Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, 7 Ekim'de başlayacak.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, onur konuğu ülkenin İtalya olacağı festivale Türkiye'nin dört bir yanından çömlek ustaları katılacak.

        Festival kapsamında çömlekçilik konusunda etkinlikler, konferanslar ve yarışmalar düzenlenecek. Hande Yener'in de aralarında bulunduğu sanatçılar konser verecek.

        Festival, 9 Ekim'de sona erecek.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, çömlekçiliğin ilçede köklü bir geçmişi bulunduğunu belirtti.

        Halen 30'a yakın çömlek firmasının ilçede faaliyet gösterdiğini kaydeden Pehlivan, şöyle dedi:

        "Ustalarımız, atalarından devraldıkları bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için mücadele veriyorlar. Bizler de bu mücadeleye destek olmak, Menemen çömlekçiliğini ve ilçemizi tanıtmak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak, uluslararası alanda geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlamak amacıyla 1. Uluslararası Menemen Çömlek Festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Artık Menemen çömlekçiliğinin dünyada söz sahibi olma vakti geldi. Düzenleyeceğimiz festivalimizle eşsiz çömleklerimizi ve ustalarımızı dünyaya tanıtacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa