Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Çeşme Festivali, ilçede düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

        Bu yıl "Balkan Günleri" temasıyla 22-25 Eylül arasında düzenlenen festival için Mehmetçik Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

        CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Veli Ağbaba ve Ahmet Akın ile bazı milletvekillerinin de katıldığı kortejin ardından protokol üyeleri, güvercin uçurdu.

        Festivalin ilk gününde eş zamanlı kurulan Çiftlikköy Meydan Sahne'de Maummer Ketencoğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda ise Shukar Muzika ve Balkan Paradise Orkestrası, konser verdi.

        Festival kapsamında şef Rıfat Yurttaş, Çiftlikköy'de Balkan ülkelerinde çok popüler olan ve genelde evde yapılan Ajvar'ı yaparak tarifini katılımcılarla paylaştı.

        Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, bu yıl "Balkan Günleri" temasıyla tarih, dans, müzik ve yemek kültürü buluşmalarına ev sahipliği yapacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Dört gün boyunca Çeşme'nin dört bir köşesine kurduğumuz mutfaklarla değişik lezzetlere doyacağımız, birbirinden değerli isimlerin sergi ve söyleşileriyle tarihimizle kucaklaşacağımız, kol kola şarkılar söyleyeceğimiz festivalimizin bu yılki teması; Balkan Günleri.

        Balkanlar bizim tarihimiz, köklerimiz. Yaşanan sayısız acılara rağmen gittikleri her yere sevgiyi, hoşgörüyü taşıyan, kültürel renklerini terk etmeden zenginlik katan, genetik, tarihi, kültürel bağlarımızla canımızın bir parçası olan Balkanlar bizim ailemiz. Her birimiz Balkan kimliğinin tüm renklerini kalbimizde gururla taşıyoruz."

        Festival kapsamında konserlerin yanında tarihçi İlber Ortaylı'nın "Mübadele Türkiye'si ve Etkileri" konulu konferans vereceği de belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa