Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Valiliğinin koordinasyonuyla, kentin yurt dışındaki tanınırlığını artırarak kruvaziyer gemileriyle İzmir'e daha çok turistin gelmesini sağlamak hedefiyle oluşturduğu heyet, İspanya'nın Malaga kentinde düzenlenen kruvaziyer sektörünün Akdeniz'deki en önemli fuarlarından Seatrade Cruise Med'e katıldı.

        İzmir Ticaret Odasından yapılan açıklamaya göre, 2 gün süren fuarda, liman kenti olan İzmir'in tarihi ve doğal özelliklerine vurgu yapılarak kruvaziyer turizmindeki avantajları anlatıldı.

        Ayrıca planlanan sefer sayılarının artırılması ve yeni rotalara İzmir'in de dahil edilmesi için uluslararası tur şirketleriyle birebir görüşmeler yapıldı.

        Heyette İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Oğuz Özkardeş, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de yer aldı.

        Özkardeş ve İZTO Danışmanı Mine Güneş Kaya, fuarın açılışından bir gün önce Akdeniz Kruvaziyer Birliği ve Seatrade Med Fuarı özel gala gecesine katılarak, Msc Crociere CEO'su Gianni Onorato, Msc Crociere Yönetim Kurulu Başkanı, Kruvaziyer Hatları Uluslararası Birliği (CLIA) Dünya Başkanı Pierfrancesco Vago ve Celestyal CEO'su Chris Theophilies ile bir araya geldi.

        Teknik detayların, liman olanaklarının, yeni turistik ürünlerin de aktarıldığı görüşmelerde iki önemli firma, var olan İzmir seferlerini artırmak ve operasyonları geliştirmek için İzmir'e davet edildi.

        İzmir heyeti, yaklaşık 70 ülkeden 3 bin katılımcının yer aldığı fuar kapsamında, İzmir'e gelen ve İzmir'i tanımak isteyen potansiyel hatlar ile görüşmeler yaptı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Özkardeş, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in İzmir'in önemli kruvaziyer destinasyonları arasında yer alması konusunda büyük çaba sarf ettiğini, kendilerinin de turizm meslek komitelerini temsilen bu vizyona uygun şekilde önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa